Evde Kolayca Latte Hazırlama

Evde Kolayca Latte Hazırlama

Latte, günümüzün en popüler kahve seçenekleri arasında yer alır. Evde kolayca latte hazırlama oldukça kolay bir işlemdir. Çiğ süt içemeyenler de sert kahve içemeyenler de genelde kafe ve restoranlarda latte sipariş ederler. Kafeye gitmeye vaktiniz olmadığında da evde kolay bir şekilde gerekli malzemeleri tamamlayarak latte hazırlayabilirsiniz. Nasıl mı? İçeriğimizi okuyarak nasıl olduğunu öğrenebilirsiniz.

Latte Nedir?

İtalyanca dilinde ‘süt’ anlamını taşıyan latte, espresso üzerine krema kıvamında süt eklenerek hazırlanan bir içecek türüdür. İtalya da bu içeceğin orijinal ismi cafe latte şeklindedir. 1950 yılında Kaliforniya’da yaşayan bir İtalyan barista, kahveyi sert bulanlar için sütü biraz köpürterek latte içeceğini bulmuştur. Az oranda kahve ve krema kıvamında süt içerdiği için hafif içime sahip bir içecektir. Genelde 180 ml oranında kupa bardaklarda servis edilir. Hatta sadece latte içmek için latte bardakları da üretilmiştir. Kişiler, zevklerine göre karamel ya da jel gibi tatlandırıcılar da ekleyebilir.

Evde Kolayca Latte Hazırlama
Evde Kolayca Latte Hazırlama

Evde Kolayca Latte Hazırlama Nasıl Olur?

Evde kolayca latte hazırlama aşağıdaki şekilde gerçekleşir;

  • Geniş bir latte bardağına 30 ml oranında cappuccino ekleyin.
  • Krema kıvamında köpürttüğünüz 120 ml sütü bardağa ekleyin.
  • Latte hazır hale gelecektir, talebinize göre farklı lezzetler ile tatlandırabilirsiniz.

Latte yapımı için espresso makinesi ve krema kıvamında süt gereklidir. Bu ekipmanlar ev ortamına pek uygun olmadığı için kafede bulduğunuz lezzeti bulmanız zordur fakat latte kıvamında ve latte lezzetini taşıyan kahve tadını evde de elde edebilirsiniz. Bunun için ihtiyacınız olan tek şey yoğun filtre kahve ve yağlı süttür. Sayfamız üzerinden latte yapmak için gerek duyacağınız ekipmanları güvenle temin edebilirsiniz.

Evde Kolay Latte Tarifi

Evde kolay latte tarifi şu şekilde olabilir;

  • 50 ml su ve 15 gram kahveyle çok yoğun filtre kahve demleyin.
  • Isıtmış olduğunuz sütü bir kap içinde iyice çırpın. Böylece krema kıvamına ulaşacaktır.
  • Filtre kahvenin üzerine 150 ml süt ekleyin, ev şartlarında bu şekilde latte hazırlayabilirsiniz.
Evde Kolayca Latte Hazırlama
Evde Kolayca Latte Hazırlama

Evde Kolayca Hazırlayabileceğiniz Soğuk Latte Tarifi

Evde kolayca latte hazırlama gibi soğuk latte hazırlamanız da mümkündür. Yazın sıcak aylarda sıcak kahve içmek istemeyebilirsiniz, bu durumda evde soğuk latte de hazırlayabilirsiniz. Soğuk sütle yapılacak bu lezzet gerçekten de içinizi ferahlatacaktır. Ayrıca sıcak latte tarifinde olduğu gibi sütü köpürtmeniz de gerekmeyecektir. Bu da size ekstra pratiklik sunacaktır.

Ekspresso makineniz varsa soğuk latte yaparken ekspresso kullanmanız daha mantıklı olacaktır. Fakat evde yapacaksanız filtre kahve kullanabilirsiniz.

  • Cam bardağa 30 ml ekspresso ekleyin.
  • Üzerine 200 ml süt ekleyin.
  • Bardağı dolduracak kadar buz ilave ettikten sonra soğuk latteniz hazır.

Latte Hangi Kahve ile Yapılır?

Latte yapımında kullanılan kahvenin türü, pişireceğiniz latttenin tadını doğrudan etkiler. latte, sütlü bir içecek olduğu için tercih etmeniz gereken kahve çeşidi koyu kavrulmuş ve düşük asiditeli olmalıdır. Çünkü koyu kahvelerin sütle olan uyumu mükemmeldir. Ekşi ve açık kavrulan kahvler latte başta olmak üzere diğer sütlü kahvelerde kötü lezzet verir.

Latte ile Cappuccino Farkı Nedir?

Latte ve cappuccino birbirine çok benzeyen kahveler arasında yer alır. Çünkü her ikisi de kahve ve sütle yapılır. Çok benzetilen bu kahvelerin arasındaki en büyük fark, latte de sütün krema haline getirilmesidir. Cappuccino içeceğinde süt tamamen köpürtülür. Daha yoğun ve kıvamlı bir kahve içmek istiyorsanız latte, köpük tadını seviyorsanız cappuccino tercih etmelisiniz.

Latte Kalorisi Ne Kadar?

Latte kalorisi, pek çok kahve sever tarafından merak edilir. Özellikle kilosunu korumak isteyen kişiler kalori hesabı yaptığı için latte içip içemediklerini merak ederler. Süt ve ekspresso ile hazırlayabileceğiniz lattede 100 kalori bulunur. Şurup eklenerek hazırlanan karamelli latte de kalori miktarı 250 kaloriye ulaşır. Porsiyon miktarı da sütün yağ oranı da kaloriyi etkiler.

Lattenin Diğer Kahve Türlerinden Farkı Nedir?

Ekspresso ile yapılan eklemeler ile hazırlanan pek çok kahve miktarı bulunur. Bazılarına sadece su, bazılarına da süt, köpük ve şurup eklenir. Latteyi ayıran diğer seçenek de sütün krema kıvamında bulunmasıdır. Siz de sayfamız üzerinden kendi zevkinize uygun latte malzemesi bulabilirsiniz.

Kahveni Seç Modunu Yakala!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir