Hangi Moka Pot Modelini Almalıyım?

Moka Pot

Moka pot, kahve tutkunlarının severek kullandığı bir ekipmandır. Espresso seviyorsanız ve bu lezzeti dilediğiniz zaman kolay bir şekilde hazırlamak istiyorsanız, bu ekipmanı kullanabilirsiniz. Böylece hem orijinal bir tada ulaşırsınız hem de kahvenin verdiği o rahatlatıcı etkiyi hissedersiniz. Aslında moka pot kahve ekipmanından bahsederken henüz bu ekipmanı tanımayanlar olacağını da düşünmek gerekir. Bu nedenle sizlere kısaca moka potun ne işe yaradığından da bahsetmek istiyoruz.

Haydi, ilk olarak bu klasik kahve ekipmanının yolculuğu nasıl başlamış ona bakalım. En popüler moka pot markalarından biri olan Bialetti’nin kurucusu Alfonso Bialetti, 1933 yılında ilk moka potu icat eder. Ardından zaman içerisinde ikonik bir hale gelen moka pot modeli, kahve tutkunları tarafından ilk kez bu yıl kullanılmıştır.

1933 yılından günümüze kadar şeklini korumayı başaran moka pot için yeni tasarım denemeleri de yapılmaktadır. Ama moka pot denilince her zaman akla gelen 1933 yılında yapılan o eşsiz tasarımdır. Genişleyen model skalası neticesinde pek çok kişi, nasıl bir ürün satın alması gerektiği noktasında tereddüt yaşar. Markaya, ürün özelliklerine ilişkin belli detaylara dikkat ettiğiniz takdirde sizin için en uygun moka pot modeline ulaşabilirsiniz. Ayrıca ürünü nereden satın alacağınız da önemlidir. Moka pot satın almak istediğiniz takdirde sizin için her zaman en doğru adres kahvemod.com’dur.

Moka Pot
Moka Pot

Moka Pot Markaları

Markalar arasında en popüler olanı Bialetti’dir. Tercih edebileceğiniz diğer markalar da şöyledir:

  • Grosche
  • Korkmaz
  • Weather
  • Bambum Taşev

Markalar ürünlerini alüminyum ya da çelik gibi farklı malzemeler kullanarak üretir. Ayrıca ürünler arasında boyut yönüyle de farklılıklar vardır. Ocak üzerinde kullanılan modellerin yanı sıra elektrikli bir ürün de tercih edebilirsiniz. Bazı popüler markalara ilişkin bilgileri, yazımızın devamında bulabilirsiniz. Kahvemod.com sayesinde istediğiniz markanın istediğiniz modelini satın alabilirsiniz.

Bialetti

Bialetti moka pot çeşitleri; Express, Musa, Brikka, Fiametta, Alpina, Mukka şekindedir. Modellerin genel olarak teknik özellikleri birbiriyle aynıdır. Ancak Musa, Brikka ve Mukak için belli farklılıklardan bahsetmek mümkündür. Diğer modellerde ise renk ve tasarım detayları yönüyle farklılık vardır.

Bialetti Musa modeli, klasik moka potlardan farklı olarak çelik malzemeden üretilmektedir. Bunun amacı gelişen ocak teknolojisine uyum sağlama ihtiyacıdır. Eğer indüksiyonlu bir ocakta kullanacaksanız Musa modeli sizin için daha uygundur. Alüminyum malzemeden üretilen modeller, indüksiyonlu ocaklarda kullanım için uygun değildir.

Eğer “Ben, kahvemi kremalı ve köpüklü istiyorum.” diyorsanız Brikka modelini satın almalısınız. “Cappuccino yapmak istiyorum.” diyenler, Mukka modelini tercih etmelidir. Böylece lezzetli cappuccinolar hazırlamak mümkün olur.

Grosche

En iyi markaları araştıranların karşısına çıkan markalardan biri de Grosche’dir. Modern tasarımları ile ön plana çıkan markanın çelik ve alüminyum modelleri vardır. Farklı renk seçenekleri ve tasarımlara sahip modellerin kapasitesi de farklıdır. 3, 4, 6, 9 ve 10 cup gibi farklı seçenekler arasından uygun olanı tercih edebilirsiniz.

Taşev

Taşev ürün seçenekleri arasında çelik ve alüminyumun yanı sıra cam olanlar da vardır. Farklı renk seçenekleri olan modeller, uzun süreli kullanıma olanak veren kaliteli malzemeye sahiptir. 2, 3 ve 6 cup seçeneklerine sahip modeller ile en lezzetli kahveleri hazırlayabilirsiniz.

Tohana

Tohana, ikonikleşen moka pot tarzını, modern çizgilerle buluşturan bir markadır. Bombeli kapak tasarımları, alt ve üst kısımda kullanılan farklı renkler, pek çok kişinin beğenisini kazanır. Ayrıca ahşap ve plastik kulp seçenekleri arasından tarzınıza en yakışacak modeli tercih edebilirsiniz.

Moka Pot Boyut Seçimi Nasıl Yapılır?

Moka pot tek kişilik ya da daha fazla kişiye yeterli kahveyi demleyecek bir biçimde üretilmektedir. Ürün satın alırken 2 cup, 3 cup şeklinde özelliklerle karşılaşırsınız. Bu da biraz kafanızın karışmasına yol açar. Cup terimini normal kupalarla karıştırmamak gerekir. Sert bir kıvamı olan espresso, genellikle minik fincanlarda tüketilir. Bu nedenle cup şeklinde ifade edilen aslında espresso fincanı ölçüsüdür. Tek kişilik modeller yaklaşık 103 ml kadar kahve hazırlar. Bir ya da iki cup kapasiteye sahip modeller, tek kişi kullanım için uygundur.

İki kişi için kahve hazırlamayı planlayanlar, 3-4 cup ölçüsüne sahip bir model satın alabilir. Daha fazla sayıda kişi için cup sayısı yüksek bir model tercih edebilirsiniz. Moka pot çalışma prensibi gereği orta haznenin yeterli miktarda kahveyle dolması önemlidir. Örneğin 6 kişilik moka pot ile daha az sayıda kişiye kahve hazırlayamazsınız.

Yeterli kahveyi koymamak, yeterli basıncın elde edilememesi demektir. Bu da tatsız tuzsuz bir kahve ortaya çıkmasına neden olur. Böyle sorunlar yaşamamak için kaç kişi için kullanacaksanız ona uygun küçük ya da büyük bir ürün satın almalısınız. Kahvemod.com sitemizde, tek başınıza ya da sevdiklerinizle beraber içmek için yeterli kahveyi hazırlamanızı sağlayacak, farklı boyutta ürünler yer alır.

Alüminyum ve Çelik Moka Pot Arasındaki Farklar

Çelik moka pot ve alüminyum modellerin belli avantajları, dezavantajları vardır. Ancak ortak noktaları şahane lezzetler elde etmenize imkân vermeleridir. İşte alüminyum ve çelik modeller arasındaki benzerlikleri, farklılıkları; ürünlerin avantajlarını ve dezavantajlarını şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Paslanmaz çeliğe kıyasla alüminyum modeller, ısı verimliliği sağlama noktasında daha başarılıdır.
  • Paslanmaz çelik modellerde conta değişiminin daha sık yapılması gibi bir durum söz konusu olabilir.
  • Dayanıklılık açısından baktığınızda paslanmaz çelik malzemeden üretilenlerin daha avantajlı olduğunu söyleyebiliriz. Bunun nedeni alüminyum moka potların, doğru kullanım detaylarına dikkat etmediğiniz takdirde kolayca yıpranmasıdır.
  • Alüminyum moka potlar ısıyı verimli bir şekilde yaydığı için demleme sırasında kolaylık sağlar.
  • Alüminyum modellerde zamanla metalik bir tat oluşması muhtemeldir. Her ne kadar bu tadın bir zararı olmasa da istenilen lezzeti olumsuz etkiler. Paslanmaz çeliklerde ise böyle bir sorun olmaz. Ancak alüminyum moka potlar, sıcak su ve yumuşak bez ile temizlenirse yapısında bozulma olmaz.

Moka Pot Fiyatları

Fiyatlar da tercih edeceğiniz modele karar verme noktasında size yardımcı olur. Örneğin alüminyum moka pot fiyatları, çelik ve elektrikli modellere kıyasla daha uygundur. Bütçenize göre en uygun seçeneği tercih ederek kahvemod.com sitemiz üzerinden hemen siparişinizi verebilirsiniz.

Kahveni Seç Modunu Yakala!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir