French Press Nasıl Kullanılır?

French Press

French press, kahve tutkunlarının yakından tanıdığı ekipmanlardan biridir. Kahve, çay gibi içecekleri hazırlamanızı sağlayan bu ekipmanın haznesi camdır. Ayrıca bir de metal süzgeci bulunur.

French pressi yakından tanımak için ilk olarak ne zaman icat edildiğini bilmek gerekir. French kelimesinden yola çıkarak bu ekipmanın Fransız icadı olduğunu düşünebilirsiniz. Ancak yanıldığınızı bilmelisiniz. Aslında bu ekipman İtalyan icadıdır. Hikâye, Fransız bir kadının kahve demlemesiyle başlar. Kadın, kahve koymayı unutarak suyu doğrudan ocağa koyunca kahveyi sonradan ekler. Ama kahvenin taneleri suyun üzerinde kalır. Tanelerden kurtulmak ve pürüzsüz bir kıvam elde etmek isteyen kadın, çareyi hemen çarşıya giderek bir filtre satın almakta bulur.

Kadın, tanelerin dibe çökmesini sağlamak için metal bir filtre satın alır. Filtrenin kullanılması ile tanecikler en dipte kalır. Böylece french press ortaya çıkar. Ancak bu ekipmanın ilk örneğinin ne zaman ortaya çıktığına dair görüş farklılıkları vardır.

Kimine göre 1852, kimine göre 1928 yılı ilk patent tarihidir. Geçmiş yıllardan bu güne farklı tasarımları yapılan french pressi kullanırken belli detaylara dikkat etmelisiniz. Her şeyden evvel kaliteli bir gereç satın almaya dikkat etmeniz önemlidir. Kahvemod.com sayfamızda birbirinden kaliteli ürün seçeneklerini bulabilirsiniz.

French Press
French Press

French Press İle Kahve Nasıl Yapılır?

French press ile kahve hazırlamak son derece kolaydır. İlk olarak kahvenizi ardından sıcak suyu ekleyerek kolayca kahvenizi hazırlamanız mümkündür. Ancak demleme süresi, su sıcaklığı, ekipman sıcaklığı gibi detaylara dikkat etmeniz önemlidir. Özellikle dikkat etmeniz gereken detayları sizler için şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Kahvenizin hızlı bir şekilde soğumasını istemiyorsanız french pressi sıcak su ile çalkaladıktan sonra demleme aşamasına geçmelisiniz.
  • Suyu kaynar kaynamaz kahvenin üzerine dökmek doğru değildir. Bu nedenle bir dakika süreyle suyun 90 derecelik bir sıcaklığa gelmesini beklemelisiniz.
  • İdeal demleme süresi 4-5 dakikadır.

Filtre Kahve

French press ile filtre kahve demleyebilirsiniz ve muhteşem bir lezzete, evinizin konforunda ya da ofis ortamında ulaşabilirsiniz. Haydi şimdi, bu ekipmanı kullanarak nasıl filtre kahve hazırlayacağınızı öğrenelim.

  • Su-kahve dengesini 180 ml su, 10 gram kahve olacak şekilde ayarlayabilirsiniz. Kahvenin kalın öğütülmüş olmasına dikkat etmelisiniz.
  • İlk olarak kahveyi yerleştirmelisiniz.
  • Suyu ilave ettikten sonra kaşık yardımıyla kahvenizi karıştırmalısınız.
  • Kahvenin demlenmesi için 4 dakika beklemeniz yeterlidir.
  • Bekleme süresi tamamlandıktan sonra filtre pistonunu indirmeli ve aşağı doğru bastırmalısınız. Böylece kahve taneleri, sudan ayrılarak alt kısımda birikir.

 

Dalgona Kahve

French press ile yapabileceğiniz kahvelerden biri de dalgona kahvedir. İlk olarak iki tatlı kaşığı granül kahve, bir tatlı kaşığı şeker ve sıcak suyu köpürtücü kullanarak çırpmalısınız. 1 yemek kaşığı sıcak su kullanmanız yeterlidir. Dalgona kahve yaparken french pressi süt köpürtücü olarak kullanabilirsiniz. Kahve karışımını ekledikten sonra köpüren sütü, kahve bardağının dörtte üçlük kısmına eklemelisiniz. Dilerseniz karışıma buz küpleri de ilave edebilirsiniz. Süsleme için karamel sos kullanabilirsiniz.

French Press İle Kahve Dışında İçecekler Hazırlanır mı?

French press, farklı türlerdeki içecekleri hazırlamak için ideal bir gereçtir. Birbirinden lezzetli bitki çayları, zayıflama çayları için bu ekipmanı kullanabilirsiniz. Ayrıca süt köpürtmek ya da içecekleri karıştırıp tortularından ayırmak için de bu ekipmanı kullanma şansınız vardır.

French Press Nasıl Temizlenir?

French press üretiminde cam malzeme kullanılmaktadır. Kalitesiz bir camın üretim sürecinde kullanılması halinde french pressin kırılması problemiyle karşılaşırsınız. Böyle sorunlar yaşamamak için kahvemod.com’un birbirinden kaliteli ürünlerini tercih etmelisiniz. Bu ekipman her ne kadar bulaşık makinesinde yıkamaya uygun olsa da uzun ömürlü kullanım için elde yıkamalısınız. Temizlik sırasında filtrenin tamamen tortulardan arındırılmasına dikkat etmelisiniz. Aksi takdirde içeceklerin tatlarının birbirine karışması ya da koku oluşumu gibi sorunlar yaşanması da mümkündür.

Kahveni Seç Modunu Yakala!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir