Matcha Latte Nedir?

Matcha Latte

Matcha en fazla Japonya’da kullanılır. Kahveden ziyade daha çok çay yapımı için tercih edilen Matcha yeşil renklidir. Uzakdoğu’ da tüketilen farklı çay çeşitlerinden biridir. Matcha’ nın tek farkı yeşil çaydan çok daha yeşil bir rengi olmasıdır. Bunun dışında çaya kıyasla çok daha fazla kafein içerir. Kahve ve çay dışında dondurma, tatlı gibi ürünlerde de sıklıkla kullanılır. Toz şeklinde satılır. Son yılların favori İçeceği Matcha Latte birçok yönü ile popüler olmaya devam etmektedir.

Matcha Latte Yapılışı

Matcha tozu, latte ve süt gibi malzemelerin bir araya gelmesiyle oluşan bu Latte çok sevilen ve son yılların en popüler içeceklerinden biridir. Matcha tozunun üretimi de son derece özeldir. Yeşil çay yaprakları kullanılarak elde edilir. Bu yapraklarda ki damarlar ve dal gibi kısımlar temizlenir ve geriye kalan kısımda öğütülür. Toz haline gelen bu ürünün faydası da çoktur. Özellikle amino asit ve antioksidan bakımından zengindir. Bunun nedeni de yaprakların yetişme şeklinden kaynaklanır. Hem lezzetiyle hem de sağlık açısından sunmuş olduğu faydaları ile Matcha Latte çoğu kişinin favorisi olmayı başarmıştır.

Bu içeceği isterseniz sıcak isterseniz de soğuk olarak tüketebilirsiniz. Sıcak olarak hazırlamak isterseniz sıcak su yeterli olacaktır. Suyun içine bir çay kaşığı kadar Matcha tozu ekleyip daha sonra karıştırmanız yeterli olacaktır. Son olarak bir bardak kadar sütü biraz köpürtüp bu karışıma ekleyebilirsiniz. Tüm hazırlıklar sona erdikten sonra aromalar ya da şuruplar isteğe göre ilave edilebilir. Mümkün olduğunca doğal tatlandırıcılar kullanmaya özen gösterilmelidir. Bu şekilde daha fazla verim elde edebilirsiniz. Aynı zamanda doğru bir şekilde tüketmek de çok önemlidir.

Matcha Latte
Matcha Latte

Matcha Lattenin Vücuda Faydaları

  • İçeriğinde antioksidan olduğu için vücudu koruma altına alır ve bağışıklık üzerinde etkili olur.
  • Zihinsel ve bedensel olarak yararlı olan tein maddesi bu kahve içeriğinde bol miktarda vardır. Bu da kişinin kendini daha dinç hissetmesini sağlayacaktır.
  • Kahveye kıyasla çok daha az kafein olduğundan dolayı zararı yok denecek kadar azdır.
  • İçerisine süt eklendiği için kalsiyum ve protein açısından son derece zengindir.

Matcha Latte Tavsiye Edilen Tüketim Miktarı Nedir?

Matcha kahve türü diğer kahvelere kıyasla çok daha hafif bir içecek olmasına rağmen tüketirken bazı hususlara dikkat edilmesi gerekir. Herkes içi günlük tüketim miktarı farklı olabilir. Bunu cinsiyet, yaş ve sağlık durumu gibi detaylar belirler. Genel olarak her gün 2-3 fincan içilmesinde herhangi bir sıkıntı olmaz. Uzmanlar bu konuda bazı uyarılarda bulunmuştur. Uyku problemi, hamilelik ve tansiyon hastalığı gibi durumlarda tüketiminin en minimum şekilde olması tavsiye edilir.

Matcha tarzı  Latte içeriğinde az da olsa kafein vardır. Bundan dolayı da bu maddeye karşı hassasiyeti olan kişilerin içmemesi daha uygundur. Genel olarak bir fincan  tükettiğiniz zaman yaklaşık olarak 30-70 mg kafein almış olursunuz. Uzmanlara göre günlük kafein tüketim miktarı 300-400 mg’ ı geçmemelidir.

Matcha Latte Kaç Kalori?

Hazırlama yöntemi, tercih edilen malzemeler ve  kalorisi göz önünde bulundurulduğunda bu tarz kahvenin kalorisi de değişiklik gösterir. Yaklaşık bir fincan Matcha Latte 120 ile 180 arasında kalori içerir. Kalori miktarının değişmesinde içerisine eklenen süt miktarı, yağ oranı ve aroma ile şurup gibi maddeler kullanılıp kullanılmadığı rol oynar. Özellikle yağlı sütler ve şeker yüksek kalori içerirken, yağsız süt kullanmak ve doğal tatlandırıcılar daha az kalori içerir.

Kahveni Seç Modunu Yakala!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir