Chemex Ve V60 Arasındaki Farklar Nelerdir?

Chemex ve v60, kahve tutkunlarının en ideal lezzete ulaşmak için kullandığı ekipmanlardır. Evde otururken tüm stresinizden arınmak ya da ofisteki yoğun iş temposuna keyifli bir mola vermek… Yani farklı alternatif durumlar için bu ekipmanları kullanabilirsiniz. Ayrıca kahve makineleri, moca pot ve daha pek çok ekipman da satın alabilirsiniz. Ekipmanların temel işlevi kahve demlemek olsa da aralarında belli farklılıklar vardır. Bu yazımızı okuyarak hangi farklılıkların sizi ilgilendirdiğini öğrenebilirsiniz ve doğru ekipmanı tercih etmenin ayrıcalığını yaşayabilirsiniz.

Chemex Nedir?

Chemex ve V60 arasındaki farkları incelemeden evvel bu ekipmanların ne işe yaradığına bir bakmak gerekir. Şıklığı ve özgün tasarımıyla kendine hayran bırakan chemexin tarihi, 1941 yılına kadar uzanır. Peter Schlumbohm tarafından icat edilen chemex, özellikle 2000 yılından itibaren popüler bir gereç haline gelir.

Sevdiğiniz kahvelerin aromasını kaybetmemesi, yağını koruması için bu gereç ile demleme yapabilirsiniz. Chemex ve V60 arasında bazı yönlerden farklılıklar vardır. Kahvemod.com’da en kaliteli markalara ait chemex çeşitlerini bulabilirsiniz.

Hario V60 Nedir?

Chemex ve V60 arasındaki farklardan bahsetmeden V60’a da biraz yakından bakmakta fayda var. İlk olarak Hario V60’dan bahsedebiliriz. Konik yapısı, 60 derecelik açısı ile özel bir tasarımı olan Hario V60’ın mucidi de Hario’dur. Hario markası tarafından geliştirilen V60; cam, seramik ve bakır gibi farklı malzemelerden üretilir. Kahvemod.com’da en kaliteli markalara ait V60 çeşitlerini bulabilirsiniz.

Chemex ve V60 Farkları

Haydi gelin, chemex ve V60 arasında nasıl farklar varmış, onu inceleyelim. Örneğin; teknik özellikler, tasarım, demleme kapasitesi gibi bazı noktalarda farklılıktan söz edebiliriz. Ancak bu iki ürünün birçok ortak noktası olduğunu da bilmek gerekir. İşe, ortak noktalarını sıralayarak başlayalım:

  • Hem chemex hem de V60 ile manuel olarak kahve demleyebilirsiniz.
  • Bunun yanı sıra her iki ekipman da konik bir yapıya sahiptir.
  • Chemex ve V60 için kâğıt filtreye ihtiyacınız vardır.
  • İki ekipmanda da pour over demleme yaparsınız.
  • Demleme sırasında filtredeki kahvenin üzerine sıcak su eklenir. Bu sayede sıcak su ile kahve süzülerek sürahiye ya da bardağa doğru yavaşça iner.

Chemex ve V60 Tasarımları Nasıl?

İlk olarak iki ekipman arasındaki tasarım farklılıklarına bakalım. V60 ile chemex’i karşılaştırdığımızda, V60’ın daha küçük olduğunu görürüz. Bu sayede V60’ı daha kolay bir biçimde taşıyabilirsiniz ve istediğiniz yere götürebilirsiniz. Bakır, metal, cam ve plastik gibi farklı malzemelerden üretilen V60 modelleri vardır.

Chemex ise özgün tasarımıyla hayranlık uyandıran bir yapıya sahiptir. Ayrıca V60 ile kıyaslandığında büyük bir yapıda olduğunu söyleyebiliriz. Ayrı bir sürahi ya da bardak kullanmadan sadece chemex ile demleme yapabilir, kahvenizi demleme işleminden sonra fincana ekleyebilirsiniz.

Chemex ve V60 İle Demlenen Kahvelerde Lezzet Yönüyle Farklılık Var mı?

Daha aromatik bir tat elde etmek için V60 kullanabilirsiniz. Chemex ise size daha dengeli bir lezzet sunar. Ancak pek çok kişi, lezzet noktasında ciddi bir farklılık olmadığını düşünmektedir. Kahvemod.com’dan bu ekipmanları satın alarak, damak tadınıza en uygun lezzeti hangisinin sunduğuna karar verebilirsiniz.

Chemex ve V60’ın Filtre Yönüyle Farkları

Chemex ve V60’ın filtre yönüyle bazı farklılıkları vardır. Chemexin orijinal filtresi her ne kadar yüksek bir kalite sunsa da bu filtreyi Türkiye’de bulmanız zordur. Dilerseniz normal bir kahve makinesi filtresini katlayarak chemex için kullanabilirsiniz. V60 içinse çok sayıda kâğıt filtre seçeneği arasından size uygun olanı tercih edebilirsiniz.

Chemex ve V60’ın Kapasite Yönüyle Farkları

Eğer 3 ya da daha fazla sayıda kişi için kahve demleyecekseniz chemex tercih edebilirsiniz. V60 ise az sayıda kahve demlemek için daha uygun bir ekipmandır.

Kahveni Seç Modunu Yakala!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir