Kafe Açmak İçin Şartlar Nelerdir?

Kafe Açmak

Girişimciler tarafından en çok talep gören ve tercih edilen kafe açmak son yıllarda daha popüler bir hale gelmiştir. Eğer size ait bir kafeniz olmasını istiyorsanız, ilk olarak bu sizin zorlukları ve kolaylıkların tüm detayları ile bilmeniz gerekir. Öncelikle sizden bazı belgeler talep edilir ve bu iş için gerekli özellikleri taşıyıp taşımadığınıza bakılır.

Kafe Açmak İçin Hangi Belgeler Gereklidir?

Kafe açmak için ilk olarak vergi dairesine verilecek olan belgeler önemlidir. Ardından da esnaf ve sanatkarlar odası, belediye ve farklı birçok kuruma belgeler vermeniz istenir. Açacağınız kafe için vergi levhası almanız ilk kurallardan biridir. Diğer belgeler ise şu şekildedir;

  • Nüfus cüzdanı onaylı sureti
  • Mekan kira sözleşmesi veya tapu
  • İkametgah belgesi
  • Noter tasdikli imza sirküleri
  • Muhasebecinin hazırlamış olduğu iş yeri açma belgesi
Kafe Açmak
Kafe Açmak

Cafe Açmak İçin Hangi Malzemelere İhtiyaç Vardır?

Eğer iyi bir kafe açmak istiyorsanız doğru ekipmanlara sahip olmanız gerekir. Her cafenin özellikleri ve çalışma şartlarına göre eşyalar değişiklik gösterse de genel olarak her cafede gerekli olan bazı ürünler vardır. Özellikle buz makinası, masa ve sandalye, kahve makinesi, kahve fincanı çeşitleri, demleme ekipmanları, bar dolabı ve tekstil ürünleri yer alır. Yine kafenin menüsü doğrultusunda listede değişiklikler yapabilirsiniz. Eğer menü genişse mutfak için n ekipmanları da unutmamak gerekir. Mikrodalga fırın, vitrin, Ocak, buzdolabı ve diğer ürünler mutlaka kafe mutfağında yer almalıdır. İlk olarak bir menü belirleyip, daha sonra ekipmanları temin edebilirsiniz.

Kafe Açarken Nelere Dikkat Etmek Gerekir

Eğer bir kafe açmak istiyor ve ne yapacağınızı tam olarak bilmiyorsanız mutlaka netleştirmeniz gerekir. Kafe açacak olanlar öncellikle hedef kitlesi ve bir lokasyon belirlemelidir. Bu aşamadan sonra menüyü oluşturup gerekli ekipmanlar temin edilmelidir. Kaç tane personel çalışacak buna karar verilmelidir. Bir işletmenin başarılı olması için bu detaylar oldukça önemlidir. Aynı zamanda müşteri memnuniyeti de ilk sırada yer almalıdır.

Bir kafe açmak için ruhsatın öncelikle halledilmesi gereken önemli bir husus olduğunu unutmamak gerekir. Ruhsata ödenecek olan miktar, hangi şehirde kafe açtıysanız o şehrin belediyesi tarafından belirlenir. Bunun için detaylı bilgiye ve en net bilgiye ikamet ettiğiniz şehrin resmi kurumları ve belediyesine başvuru yaparak en kısa sürede öğrenebilirsiniz.

Kafe Açmak İçin Ustalık Belgesine Gerek Var Mı?

En çok merak edilen konulardan biri olan kafe açmak için ustalık belgesine gerek var mı sorusudur. Ustalık belgesi olmadan bir iş yeri açmak gibi bir durum söz konusu değildir. Ancak yapılan son hukuki düzenlemeler sonucu iş yerinizde çalışacak olan herhangi bir personelin ustalık belgesi varsa kafe açmanız için herhangi bir sıkıntı olmaz. Eğer hem size ait bir ustalık belgesi yoksa hem de çalışanlarınızım belgesi yoksa bunu için bir kursa giderek, sınava girip belgeyi almaya hak kazanabilirsiniz.

Son olarak açacağınız kafenin en önemli hususlarından biri olan menüyü dijital ortamda sergilemektir. Akıllı QR menüler ile iş gücü azalırken aynı zamanda maliyet konusunda da tasarruf edebilirsiniz. Menüde değişiklik yapabilir ya da fiyatları istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz. Dijital menünüz sayesinde çok daha fazla kazanç elde edebilirsiniz.

Kafe Açmak İçin Nasıl Nakit Bulunur?

Öncellikle her kafenin menüsü detayları, kalitesi ve bulunduğu lokasyon farklıdır. Bundan dolayı ihtiyacınız olan para değişiklik gösterir. Yine iç dekorasyon, stok miktarı ve diğer detaylarda bu konuda etkilidir. Bazı bankaların girişimciler için sunmuş olduğu farklı kredi seçenekleri mevcuttur. Her banka kafe açmak için farklı koşullar sunar. Mesela Kobiler için verilen kredilerden faydalanmak isterseniz, devletin Kobinin ne olduğunu belirleyen tanımına uygun olacak bir kafe açmanız gerekir. Şartlar bununla sınırlı kalmaz. Çekilen kredinin ödeme şartları da her banka için farklıdır.

Bankalar haricinde devlet tarafından girişimciler ve esnaf için sunulan kredi seçenekleri de mevcuttur. Bu konuda verilen destek kredileri daha uzun vadeli ve anti zamanda daha düşük faizli de olabilir. Bunlarla karşılıklı daha sert şartlar sunulabilir. Eğer böyle bir imkandan yararlanıp kafe açmak isterseniz ihtiyaçları ve detayları tam olarak anlayıp, daha sonra hakaret etmeniz, bu işte daha başarılı olmanızı sağlayacaktır.

Kahveni Seç Modunu Yakala!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir