Cappuccino Evde Nasıl Yapılır?

Cappuccino

Cappuccino, sütlü kahve sevenlerin en favori lezzetlerinden biridir. Muhteşem köpüğü ile damaklarda iz bırakan cappuccinoyu, evinizde rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. İlk olarak hazırlık aşamasını anlatmadan evvel bu lezzeti biraz yakından tanımakta fayda var. İtalyanların mutfağından çıkan cappuccino; süt, süt köpüğü ve espresso kullanılarak hazırlanır. Süt yoğunluğu fazla olduğu için yumuşak bir içim sunar. Servis için geniş fincanlar kullanılır. Ayrıca süt üzerine köpürtülmüş sütün ilave edilmesi ya da tamamen köpürtülmüş süt ile cappuccino hazırlanması mümkündür.

Cappuccino isminin nereden geldiğini de merak edebilirsiniz. Aslında bu isim İtalya’daki capuchin rahiplerinden gelir. Koyu bir kıyafet üzerine beyaz şapka takan rahiplerin görüntüsünü andıran içeceğin ismi de cappuccino olur.

Cappuccino hazırlamak için kahve makinesi, french press gibi ekipmanları kahvemod.com’dan satın alabilirsiniz. Böylece evinizde tek başınıza ya da sevdiklerinizle beraber lezzetli bir kahve içme fırsatı elde edersiniz.

Cappuccino
Cappuccino

French Press İle Cappuccino Yapılır mı?

Kahve makineniz yoksa lezzetli bir içecek hazırlamak için french press kullanabilirsiniz. Şu aşamaları takip ederek sıcacık içeceğinizi keyifle yudumlamanız mümkündür:

  • 30 ml su için 10 gram filtre kahve kullanarak kahveyi demleyebilirsiniz.
  • Sütü tam kaynamayacak ve elinizi yakacak şekilde ısıttıktan sonra french presse koymalısınız. Ardından iyice köpürene kadar press uygulamanız gerekir.
  • Süt köpüreceği için french pressi yarısına kadar doldurmanızda fayda vardır.
  • Kahvenin üzerine köpüren sütü dökerek tüketebilirsiniz. Ayrıca damak tadınıza göre içeceğinize şeker de ilave edebilirsiniz.

Kahve Makinesi İle Cappuccino Nasıl Yapılır?

Espresso makineniz varsa kahvenizi son derece profesyonel bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Süt köpürtücülü bir makineniz varsa işiniz daha da kolay! İşte makinede içeceğinizi hazırlamak için yapmanız gerekenler:

  • İlk olarak 150 ml kapasiteye sahip geniş bir fincan bulmalısınız.
  • 30 ml espressoyu hazırlayıp fincana ilave edebilirsiniz.
  • Süt çubuğunu kullanarak sütü köpürtebilirsiniz ve ısıtabilirsiniz.
  • Son olarak espressonun üzerine köpürttüğünüz sütü eklemelisiniz.

Cappuccinonun Diğer Kahvelerden Ne Farkı Var?

Cappuccino ile diğer kahvelerin nasıl bir farkı olduğu, merak edilen konular arasındadır. Sütle hazırlanan bir diğer kahve türü lattedir. Lattede süt, krema kıvamındadır. Ancak diğerinde tamamen köpükten oluşur. Lattede daha yumuşak bir içim varken diğerinin daha sert olduğunu söyleyebiliriz.

Americano ve espresso ise daha sert yapıdadır. Ayrıca sütün yağına ve içilen miktara bağlı olarak cappuccinonun ve diğer kahvelerin kalorisi değişir.

Lezzetli kahveler ve kaliteli kahve ekipmanları için her zaman kahvemod.com ayrıcalığını tercih edebilirsiniz.

Kahveni Seç Modunu Yakala!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir