French Press ve American Press  Farkları

American Press

Kahve severlerin en çok kullandığı yöntemlerden bir tanesi olan press demleme metodu hızlı ve pratik oluşu sebebiyle uzun senelerdir popülerliğini koruyor. French press ve American press farkları neler olduğuna bakılacak olursa, french press kahve aromasını yavaş bir şekilde demleme işlemi yapılırken, American presste ise kahve makinasına benzeyen bir sistem vardır. Kahveye basınç uygulayarak demlenmesini sağlamaktadır.

French presste kahvede tortulu bir görünüm olurken, American presste ise daha berrak bir görünüm vardır. 1600’lü yıllarda temeli atılan press demleme metodu ilk defa Fransızlar tarafından kullanılmış fakat üretilen kahve demleme ekipmanları yeterli olmadığı için French Press patenti 1929 senesinde İtalyan Atillio calimani tarafınca alınmıştır. O yıllardan bugüne büyük bir gelişme yaşanan press demleme metodu değişen French Press tasarımlarıyla günümüze kadar gelmiştir.

American Press
American Press

French Press ve American Press Farkları Nelerdir?

French press ve American press farkları daha çok basınç kullanma ile ortaya çıkar. French presste karşılaşılan çamur kıvamındaki kahve tanesi American press demleme yönteminde yerini pürüzsüz bir aromaya bırakır. American press, french press’e göre kahve çekirdeklerinin daha iyi çözünmesini sağlar ve tortu olmaz American press de olduğunun aksine acı bir tat vermez ve americano’ya benzer lezzette kahve olmasını sağlar. French press ile karşılaştırıldığı zaman American press tasarım yönünden daha kullanışlı ve şıktır.  Tüm bu yöntemler daha kaliteli daha yoğun aromaya sahip kahveler elde etmek içindir. Devamlı yenilenen teknoloji ile yapılan American press ile geleneksel press arasında bir tercih yapılması gerektiğinde, American Press için çok daha uygun sonuçlar oluşacağı öngörülebilir.

American Press mi? Yoksa French Press mi?

Kahve severlerin arasında tartışması yapılan American press mi? yoksa French Prens mi? kahve yapımı konusunda tercih yapmanız gereken bir seçenektir.  Her iki kahve çeşidi de benzersiz özelliklere sahip olsa da hangi yöntemin damak tadınıza uygun olduğunu belirlemek için bazı faktörleri göz önünde bulundurmanız oldukça önemlidir.

French press yoğun ve zengin bir kahve deneyimi sunan bir yöntem olarak bilinir. İri öğütülmüş kahve ile sıcak suyu karıştırarak yapılan kahve aroması  görseliyle dikkat çeker. French press basit tasarımı ve kullanım kolaylığı ile çok popülerdir.  İçindeki filtrenin olmaması sayesinde tortu ve yağlar kahvenizin içine teneffüs eder.  Bu şekilde daha dolgun tat ve kahve çekirdeklerinin özelliklerini ortaya çıkarır. Bu yöntemle demlediğiniz zaman süresini kontrol edebilir, kendi tercihinize göre kahvenizi özelleştirebilirsiniz.

American press yapımında ince öğütülmüş kahve ve sıcak su basınç uygulanan bir silindir içinde karıştırılır. Daha sonra filtrelenir American press daha hafif bir kahve elde etmenizi sağlar ve hızlı bir şekilde hazırlanır. Esneklik bakımından çok avantajlıdır. Çünkü bu yöntemle farklı demleme yöntemlerini deneyerek kendi tarzınıza uygun tat oluşturabilirsiniz.

French Press ve American Press ile Nasıl İyi Kahve Elde Edilir?

Fransız press ve American Press kahve severlerin arasında çok sevilen iki farklı  demleme yöntemidir.  Her iki demleme yöntemi kahvenin  benzersiz özellikleri ile damak zevkine hitap eden, kahvenin lezzetini ve aromasını en seviye çıkarmada etkilidir. Fransız press basit fakat etkili bir tasarıma sahip bir kahve demleme yöntemidir.  İşleyişi oldukça pratiktir.  Öğütülmüş kahve çekirdeklerini sıcak suyla karıştırıp demlemek için cam bir kabın içine dökün ve sonrasında metal filtresini aşağı doğru iterek kahve telvesini ayırın. Hu demleme yöntemi ile kahvenin yağı ve aroma maddeleri daha iyi korunur. Sonuç olarak yoğun bir tat elde edersiniz. French press ile yapılan kahveler genel olarak kremsi bol gövdeli bir dokuya ve belirgin bir aromaya sahiptir.

American press daha hafif ve daha ince bir kahve demleme yöntemidir.  Çoğunlukla kağıt filtreler aracılığı ile yapılan bu yöntemde öğütülmüş kahve çekirdekleri sıcak suyun üzerinden geçer ve altındaki fincana süzülür bu demleme yönteminde kahvenin yağı ve bazı aroma maddeleri filtrelenir.  Bu şekilde daha temiz bir aroma elde edilir. American press ile yapılan kahveler çoğunlukla daha parlak renktedir ve asidik tada sahiptir. French press ve American press farkları arasında her iki yöntemde de kendine özgü tat ve avantaja sahiptir. Fakat tercih tamamen bireysel zevklere bağlıdır American press daha hafif ve asidik tatları sevenler için oldukça ideal olurken, Fransız prenss ise yoğun ve kremsi bir kahve tadını sevenler için idealdir.

Kahveni Seç Modunu Yakala!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir