Sterosso Kahve Makinası Nedir? Nasıl Kullanılır?

Sterosso Kahve Makinası

Sterosso nedir sterasso taşınabilir espresso demleme yöntemi yapan kahve makinesidir. Geleneksel taşınabilir kahve makineleri arasında French pres ve moka pot örnek verebiliriz. Amerikan press ve aeropress ise daha modern kahve demleme ekipmanlarıdır. Her ne kadar American press ve moka pot bir miktar basınç oluşturup kahve demlemesi de hiçbiri espresso makinesi gibi yüksek basınç oluşturarak krema oluşumu gerçekleştirmez. Stresso ise hem 15 bar basınç hem de buna bağlı olarak espresso makinesi gibi krema elde etmenizi sağlar. Stresso espresso kahvesini yolculukta, ofiste, doğada ve gittiği her yerde içmek isteyenler için oldukça ideal bir ekipmandır.

Sterosso Kahve Makinası
Sterosso Kahve Makinası

Sterosso Nedir ve Kimler İçin Uygundur?

Stresso ekipmanı plastik ve paslanmaz çelik malzemelerden üretilir. Kutu içinde stresso 2 adet espresso su bardağı ve beraberinde ölçü kabı kullanım kılavuzu ve temizleme fırçası yer alır. 130 gramlık bardakla beraber stressonun ağırlığı toplamda 460 gramdır.  Ölçüleri ise 21 santim × 7 santim × 7 santimdir. Steressonun portof filtresi yaklaşık olarak 10 gram kahve alma kapasitesine sahipken su haznesi, 80 milim su alma kapasitesine sahiptir. Sterosso nedir steresso kahve makinesini her yere taşımak isteyenler için oldukça pratik bir kahve demleme aletidir. Bu alet devamlı yolculuk yapan ve gittiği her yerde kahve içmek isteyenler için oldukça ideal bir ekipmandır. Boyut olarak kolaylıkla çantada taşınabilecek şekildedir. Yolculukta doğada ofiste her yerde rahatlıkla kullanılabilir.  Seyyar kahve demleme aletidir.

Stressonun Kullanımı ve Demleme Yöntemi Nasıldır?

Birden fazla parçası olması nedeni ile  ilk bakışta biraz komplike gibi gözükse de aslında steresso ile espresso kahve yapmak çok basit. Ayrıca sterosu ile süt köpürtme işlemi yapılabildiği için istediğiniz her an latte ve cappucinoda hazırlayabilirsiniz;

  • Stres ço’nun kullanımı yöntemi şu şekildedir
  • Kahve haznesine espresso ayarında ince öğütülmüş kahve çekirdekleri koyulur.
  • Kahve ölçü kabının arkası ile sıkıştırma işlemi yapılır.
  • Üst hazneye sıcak su ilave edilir.
  • Pistona 10 defa bastıktan sonra yavaş yavaş ekspresso bardağınıza dökülmeye başlar.
  • Cappuccino yapmak için şu adımları takip etmek gerekir.
  • Öğütülmüş kahve konulan metal hazneyi çıkardıktan sonra süt köpürtmek için plastik hazneyi yerleştirin.
  • Pistona 4 ile 5 kez bastıktan sonra sütünüz hızlıca köpürür.
  • Köpük ve süt karışımı istediğiniz oranda olduktan sonra cappuccinonuzu hazırlayabilirsiniz.

Stresso Temizliği Nasıl Yapılır?

Eğer stresso aletinizde süt köpürme işlemi yapmayacaksanız sterssoyu temizlemek oldukça basittir.  Tüm ana parçaları kolayca takılıp çıkarılabildiği için elde kolay bir şekilde  temizleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.  Sadece içinde öğütülmüş kahve olan filtreyi dökerek temizleme işleminin büyük bir kısmı tamamlanmış olur. Eğer süt köpürtme işlemi gerçekleştireceksiniz kalıntı sütlerin bozulma ihtimali de göz önünde bulundurarak biraz daha ayrıntılı temizlik yapmanız gerekecektir.

Kahveni Seç Modunu Yakala!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir