Kruve Kahve Eleği Nedir?

Kruve Kahve Eleği

Kruve kahve eleği nitelikli ve iyi bir bardak kahve için gerekli olan ekipmanlardan bir tanesidir. İyi bir kahve demleyebilmek için taze kahve, kaliteli su, partikül boyutu kontrollü bir öğütme ve demleme yöntemi başta olmak üzere pek çok önemli parametrelerden söz edilebilir. Kahve severler bu ekipmanları kullanarak kendi mükemmel kahvesini hazırlayabilir. Kahve severler bilir ki, mükemmel bir fincan kahve için sadece, kahve çekirdeği ve demleme yöntemi yeterli değildir.  Öğütülmüş kahvenin homojen olması da  lezzet açısından önemli bir rol oynar. İşte tam da bu aşamada  kahve eleği devreye girer.

Kruve  eleği farklı boyutlardaki öğütülmüş olan kahve parçalarını ayırmak için kullanılan bir araçtır. Elek farklı delik ebatlarına sahip bir ağdan oluşur ve bu ağdan geçen kahve öğütülme derecesine göre ayrılmış olur.

Kruve Kahve Eleği
Kruve Kahve Eleği

Kruve Kahve Eleği Nedir? ve Neden Önemlidir?

Kruve  eleği öğütülmüş kahve parçalarını ayırmaya yarayan bir ekipmandır. Kruve kahve eleği kullanmanın pek çok faydası vardır. Kahve  eleği ile farkı ebatlardaki kahve parçacıkları ayırarak daha homojen bir öğütme elde etmenizi sağlar. Bu  şekilde  kahvenin çok lezzetli ve dengeli bir şekilde demlenmesine yardımcı olur. Kruve  eleği kullanılarak yapılan demleme yönteminde daha az tortu olur. Eleme işlemi öğütülmüş kahvenin içindeki ince tozları ayırt eder. Bu sayede fincanınızda tortu oluşumunu engeller ve daha berrak görünümlü bir kahve elde etmenizi sağlar. Bu elek daha iyi bir ekstrasyon sağlar. Böylelikle homojen öğütülmüş kahve su ile daha iyi temas eder ve  daha iyi bir ekstrasyon sağlar. Sonuç olarak kahvenin tüm lezzet ve aroması açığa çıkar.

Kahve Eleği Çeşitleri Nelerdir?

Kruve kahve elek çeşitleri arasında farklı boyutlarda ve malzemelerden üretilmiş pek çok kahve eleği mevcuttur. En çok kullanılan kahve eleği türleri şu şekilde yer alır.

Plastik kahve eleği; bu elek çeşidi  daha hafif bir yapıya sahiptir. Kullanımı oldukça kolaydır farkı boyutlarda ve renklerde üretilebilir.

Kruve  eleği; farklı elek ebatları tek bir aletle birleşen özel bir kahve eleğidir. Bu eleğin kullanımı pratik ve kolaydır.

Tel kahve eleği;  tel kahve eleği ise en basit ve ekonomik kahve eleği çeşitlerindendir. Farklı boyutlarda olan tel kahve elekleri  tel ağlardan üretilir ve elle ile kullanılır. Kullanımı oldukça pratiktir.

Kruve  elekleri 3 farklı model ve iki farklı renge sahiptir.   Modeller arasındaki tek fark kutu içindeki çıkan elek sayısıdır.  Tüm modellerde gıda teması ile uygun üç tane alüminyum tabaka ve bambudan yapılmış şık bir kapak yer alır.

Kahve Eleği Nasıl Kullanılır?

Kahve eleklerinin kullanımı oldukça pratiktir. Öğütülmüş olan kahveyi elek üzerine dökün ve hafif bir şekilde sallayın. Farklı ebatlardaki parçacıklar elekten geçerek ayrışacaktır. Kahve eleği kullanmadan önce kahvenizi demleme yönteminize göre öğütün, eleme işlemini kahvenizi demlemeden önce gerçekleştirin. Farklı boyutlardaki elekleri kullanarak kahvenizin lezzetini deneyin. Bu şekilde kendi damak tadınıza uygun lezzet ve aromayı bulabilirsiniz. Kruve kahve eleği kullanarak demleme yapacaksanız 500 ve 900 Mikron elekleri kullanmanız tavsiye edilir. Öncelikle ince 500 (mikron) elek yerleştirin. Üst kısma da kalın 900 (mikron) eleği yerleştirin.  Buradaki maksat 500 ile 900 arası öğütülmüş kahveyi elde etmektir. En üst kısmına da öğütülmüş kahvenizi koyun ve kapağını kapatın.  Yaklaşık olarak bir dakikalık sallamadan sonra kapağı açın en alt kısımda 500 (mikron) altı taneler en üst kısmında ise 900 (mikron) üstü taneler kalır. Arzuladığınız 500 ila 900 mikron arası öğütülmüş kahve ise orta kısımda kalır.

Kruve Kahve Eleğini Kimler Kullanmalı?

Kruve kahve tutkusunu ileri seviye taşımak isteyen bireyler için ve kahve meraklıları için oldukça uygun bir ekipmandır.  İyi bir bardak kahve için suyunu, kahve çekirdeklerini, öğütücüsünü değiştiren ama yine de daha farklı tatlar arayan bir kahve sever, kruve kahve eleğini kullanmaktan oldukça keyif alacaktır.  Pahalı bir öğütücü ya da orta seviye, markası ne olursa olsun size mükemmel tane boyutunda kahve öğütemez.  Kahvenin tadını optimize etmek isteyenlerdenseniz kruve kahve eleği ile standartlarınızı üst seviyeye çıkarabilirsiniz.

Kahveni Seç Modunu Yakala!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir