Hamilelikte Kafein Tüketimi Sağlıklı mı?

Hamilelikte kafein tüketimi konusunda yapılan araştırmalar, normal zamana göre bu dönemde kafein tüketiminde bazı sınırlamalar yapmak gerektiğini gösterir. Bilim insanlarının yaptığı araştırmalar net bir miktar vermenin mümkün olmadığını ancak bir üst sınır belirlenebileceğini gösteriyor.

Hamilelik, kadınların hayatındaki en güzel ama bir o kadar da zor dönemlerden biridir. Riskli bir gebelik süreci geçiren kadınlar, her detaya dikkat etmek zorundadır. Herhangi belirgin bir risk söz konusu olmasa da hamilelik sürecinde belli detaylara dikkat edilmesi önemlidir.

Kafein tüketimi de hamilelik döneminde dikkat edilmesi gereken detaylardan biridir. Aşırı tüketimden kaçınmak sadece kahve için değil diğer içecek ve yiyecekler için de dikkat edilmesi gereken bir detaydır. Kahve, çay gibi kafein içeren içecekleri sınırlı bir şekilde tüketerek olası riskleri önleyebilirsiniz.

Hamilelikte Kafein Tüketimi Zararlı mı?

Hamilelikte kafein tüketiminin zararı konusunda farklı görüşler vardır. Bazı bilim insanları, hamilelik sürecinde kahve ve çay tüketiminin tamamen sınırlanmasından yana görüş belirtir. Ancak bazı bilim insanları buna gerek olmadığını belirtir.

Hamilelikte Kafein Tüketimi Ne Kadar Olmalı?

Hamilelikte kafein tüketim miktarı günlük 200 mg olarak belirtilebilir. Miktarı bu şekilde ayarladığınız ve aşırı tüketimden uzak durduğunuz takdirde herhangi bir sorunla karşılaşmazsınız. Gebelikte kafein tüketimi sınırlı miktarda olsa bile hekiminizin görüşüne de başvurmanızda fayda vardır. Eğer hekiminiz kafein tüketmemeniz konusunda tavsiyede bulunursa ona göre hareket etmelisiniz.

İçeceklerdeki Kafein Miktarı Ne Kadardır?

Hamilelikte kafein tüketimi miktarını günlük iki büyük fincanla sınırlayabilirsiniz. Ayrıca sınırlı bir tüketim için kahve miktarını azaltabilir ya da açık çay içebilirsiniz. Örneğin iki kaşık yerine tek kaşık kahve koyarak da bir sınırlama yapmanız mümkündür. İçeceklere göre kahve miktarları şöyledir:

  • Bir büyük kupa ile içtiğiniz çayda yaklaşık 75 mg kafein vardır.
  • Filtre kahvenizi büyük bir fincanla içerseniz 140 mg kafein almış olursunuz.
  • Bir büyük kupa ile Nescafe içtiğiniz takdirde 100 mg kafein alırsınız.
  • Kutu kola 40 mg kafein içerir.
  • En yüksek kafein enerji içeceğindedir. Bir kutu enerji içeceğinde 80 mg kafein vardır.

Hamilelikte kafein tüketimi miktarını ayarlarken içecek türüne de dikkat etmelisiniz. Hamilelik sürecinde enerji içeceği ve kola gibi içecekler tüketilmemelidir.

Kahveni seç, modunu yakala…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir