Kahve İçme Saati Kaç Olmalıdır?

Kahve İçme Saati Kaç Olmalıdır?

Kahve içme saati, kahvenin faydalarını tam anlamıyla görmeniz için önemlidir. Kahve, gün boyu kendinizi enerjik hissetmenizi sağlayan bir içecektir. Ayrıca strese iyi gelme, kilo vermeye yardımcı olma gibi etkileri de vardır. Bu olumlu etkileri elde etmek her zaman mümkün olmayabilir. Örneğin bir kişinin mide rahatsızlığı varsa rahatsızlık hisseder. Bunun yanı sıra aşırı tüketim halinde kalp çarpıntısı, uykusuzluk gibi problemler baş gösterir. Doğru zamanda, doğru miktarda ve en kaliteli kahve çekirdekleri ile hazırlanmış içecekleri tükettiğiniz takdirde böyle sorunlarla karşılaşmazsınız.

Herkesin kahve zevki birbirinden farklıdır. Kimisi sade içmeyi severken kimisi sütle kahvesini hazırlar. Ayrıca filtre kahve, Türk kahvesi gibi farklı seçenekler de farklı zevklere hitap eder. Kahve içmeye ihtiyaç duyulan zaman da kişiden kişiye değişir. Kimisi kahvesiz güne başlayamadığını iddia ederken kimisi de gece uyanık kalmak için kahve demler. Bu nedenle ideal kahve içme saatini belirlerken kendi günlük alışkanlıklarınıza, vücudunuzun gösterdiği tepkilere göre hareket etmelisiniz. Örneğin kahve içme saati olarak kahvaltıdan önceki zaman dilimini seçtiğiniz takdirde midenizde ağrı hissediyorsanız bu keyfinizi kahvaltıdan sonraya ertelemelisiniz.

Kahve İcmenin Faydalari
Kahve İcmenin Faydalari

Kahve İçmenin Faydaları

Kahve içme saatini doğru belirlediğiniz takdirde çok sayıda fayda elde edersiniz. Kahvenin faydalarını şöyle sıralayabiliriz:

  • Gün boyu ihtiyacınız olan enerjiyi sağlamak için bazen bir fincan kahve yeterli olur.
  • Aşırıya kaçmadan kahve içtiğiniz takdirde bağışıklık sisteminizi hastalıklara karşı koruyabilirsiniz.
  • Zararlı toksinleri vücuttan atmak için kahveden yararlanabilirsiniz.
  • Alzheimer, Parkinson gibi rahatsızlıklara yakalanma riskini azaltır.
  • Metabolizma hızını artırarak kilo verme sürecine destek olur.
  • Sindirim sisteminin düzgün çalışmasını sağlar.
  • Kalp hastalıklarına yakalanma ihtimalini azaltır.
  • Karaciğeri koruma noktasında faydalıdır.
  • Odaklanmayı kolaylaştırıcı etki yapar.
  • Fiziksel performans gerektiren aktivitelerden önce performansı artırıcı etki yapar.

En Uygun Kahve İçme Saati

Sabah kahvaltıdan önce Türk kahvesi içmek, mideniz için zararlıdır. Bu nedenle sabah uyanır uyanmaz kahve içmek yerine kahvaltıdan sonra bu lezzetli içeceği tüketmelisiniz. Öğlen saatlerinde ve yine yemekten sonra kahve içilmesi daha doğru olur. Akşam saat 17.00’ den sonra uykunuzun kaçmaması için kahve içmemelisiniz.

Kahveni seç, modunu yakala…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir