Sert Kahve Nasıl Yapılır?

Sert kahve nasıl yapılır

Pek çok kişi için lezzet bakımından kahvenin iki çeşidi vardır. Hafif ya da serttir. Bazıları için kolay içimli hafif lezzetli kahveler tercih edilirken, bazıları ise sert kahveyi tercih eder. Sert kahve nasıl yapılır? Kahveyi normal demleme koşullarında demlediğinizde elde edilen tattan daha sert ve güçlü hale getirmenizi sağlayacak üç temel yöntem vardır. Bunlardan bir tanesi kahve çekirdeği seçimi, ikincisi demleme metodu, üçüncüsü ise telvenin oranı ile alakalıdır.

Sert kahve nasıl yapılır
Sert kahve nasıl yapılır

Sert Kahve Nasıl Yapılır? Yöntemleri Nelerdir?

Koyu kavrulmuş kahve çekirdekleri az kavrulmuş kahve çekirdekleri ile kıyaslandığı zaman yoğun bir lezzete sahiptir.  Kahve kavurma derecesi arttıkça doğal yağlar tarafından daha fazla kaplanıp hafif ve dumanlı acı bir tada bürünür. Bu da zengin bir aroma oluşturarak kahve demlerken istediğiniz sertlik seviyenizi elde etmenizi sağlar. Bu sebeple sert kahve elde etmek istiyorsanız tercihen daha keskin bir kahve çekirdek türü olan ropusto kahvenin, çok kavrulmuş çeşitlerini tercih etmelisiniz.

Sert Kahve Nasıl Yapılır Demleme Yöntemi Nelerdir?

Sert Kahve nasıl yapılır? aslında yukarıda verilen ipuçlarını takip ederek sert kahve elde etmeniz mümkündür. Sert kahve elde etmeniz için bazı demleme  yöntemleri vardır. Örneğin espresso makinesi veya moka put kullanarak demleyeceğiniz aynı çekirdekle aynı orandaki kahveyi frenç press’e ile karşılaştırdığınızda  daha yoğun ve sert bir kahve elde edebilirsiniz. Kahvenizi daha sert hale getirmenin en pratik yolu kahve demlerken daha fazla telve ilave etmektir.  Bu aynı zamanda kafein oranı yüksek bir kahve elde etmenize yardımcı olacaktır. Bu şekilde daha fazla kafein, daha yoğun bir tat ve daha sert bir kahve elde etmenizi sağlayacaktır. Eğer normalde her kahve demleyişiniz de ortalama bir oran kahveye kullanıyorsanız telve oranın ufak ufak artırıp su miktarını düşürerek her zamankinden daha sert kahve elde etmeniz mümkündür.

Sert Kahve Yapımında Doğru Demleme Ekipmanının Kullanmanın Önemi Nedir?

Kahve demleme yönteminde doğru ekipmanı kullanmak size istediğiniz kahve lezzetine ulaştıracaktır. Süresini kendiniz ayarlayabileceğiniz bir demleme yöntemi ile istediğiniz sertlikte ya da istediğiniz yumuşaklıkta kahve elde edebilirsiniz.

French pres diğer kahve demleme ekipmanlarının aksine demlenme süresinin ayarlanabilir olması sayesinde kahvenin sertliği ve yumuşaklık konusunda karar verebilmenize imkan tanır. Örneğin yumuşak bir kahve içmek istiyorsanız ideal demleme süreniz frenç press de 4 dakikadır. Fakat daha sert kıvamda kahve içmeyi tercih ediyorsanız, bu süre 6 dakikaya kadar çıkabiliyor. Ayrıca French press mikro kahve parçacıklarının da fitresinden geçmesine izin verdiği için daha sert ve daha yoğun bir kahve elde etmenizi sağlar. Kahve demleme işlemi yaparken ön demleme yaparsanız kahve aromasının üst düzeye çıkmasını sağlarsınız.  Bu şekilde kahvenin acılaşmasını ve yanmasını da önleyebilir, aynı ölçüde sertliğinin artmasına da sağlayabilirsiniz. Bu yüzden sert bir kahve için ön demleme yöntemini denemenizi tavsiye edilir.

kahveni seç, modunu yakala…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir