V60 Filtre Kahve Demleme Nedir?

V60 filtre kahve demleme yöntemi, geleneksel kahve demleme yöntemlerinden vazgeçemeyenler için idealdir. Hem estetik görüntüsü hem de kullanışlı yapısı ile dikkat çeken V60 filtre kahve demleme ekipmanı ile içeceğinizi kolayca hazırlayabilirsiniz. Ancak demleme sırasında belli detaylara dikkat etmeniz son derece önemlidir.

 

Gelin V60 ekipmanını yakından tanıyalım. V60, özel olarak tasarlanan bir hunidir. Huninin içine yerleştirilen filtre kâğıdı ile en özel kahve çekirdekleri sıcak suyla beraber süzülerek lezzetli bir içecek meydana getirir. V60 kahve demleme yöntemi sayesinde kahvenizin özgün tadını her yudumda hissedersiniz.

 

V60 filtre kahve demleme yönteminin biraz da geçmişine bakmakta fayda var. Kahve ekipmanları deyince ilk akla gelen markalardan biri olan Hario, bu özel ekipmanın hayatımıza girmesini sağlamıştır. V60, 2004 yılından beri kahve severler tarafından kullanılmaktadır. İlk defa Japonya’ da kullanılan V60, 60 derecelik bir açısı olduğu için V60 adıyla anılır. Bu özel tasarım, estetik yapısıyla bugün bile hayranlık uyandırmaya devam eder. Ayrıca Hario’ nun ekipman tasarımı konusunda ne denli başarılı olduğunu da kanıtlar.

V60 Modelleri Nelerdir?

V60 modelleri arasında farklı malzemeden üretilen seçeneklerden bahsedebiliriz. Kullanabileceğiniz ve şıklığı karşısında hayran kalacağınız modellerden biri seramik V60 modelidir. Farklı renklere ve desenlere sahip pek çok seramik V60 modeli vardır. Seramik malzemeden üretilen modeller, sıcaklığın uzun süre korunması yönüyle avantajlıdır.

V60 filtre kahve demleme
V60 filtre kahve demleme

Cam malzemeden üretilen V60 modelleri de vardır. Cam V60, kolayca temizlendiği için sizi çok fazla zahmete sokmaz. Ancak dikkatli olmazsanız bu tür modeller kolayca kırılır. Tam bir profesyonel barista gibi kahvenizi demlemek için bakır V60 filtre kahve demleme ekipmanını tercih edebilirsiniz. Bakır modeller, dayanıklılığı yönüyle her zaman avantaj sunar. Ekonomik bir seçenek arıyorsanız plastik V60 sizin için idealdir. Farklı V60 modellerine sahip olmak için kahvemod.com üzerinden siparişinizi verebilirsiniz.

V60 Filtre Kahve Demleme Ekipmanı Nasıl Kullanılır?

Kahvemod.com’ dan V60 modelini satın aldıktan sonra şu şekilde demleme işlemi yapabilirsiniz:

  • İlk olarak V60 filtre kahve demleme ekipmanını ve kâğıt filtreyi hazırlamalısınız. 2 numara filtre kullanmalısınız.
  • V60’ı kupa üzerine ya da bir sürahi üzerine yerleştirebilirsiniz. Filtredeki kâğıt tadının içeceğe geçmemesi için kâğıdı biraz ıslatmanız gerekir.
  • Orta kalınlıkta öğütülmüş kahve taneleri, filtre içerisine yerleştirilmelidir. Kahve taneleri filtrenin içerisine homojen bir şekilde yayılmalıdır.
  • Filtrenin üzerine 50 ml sıcak suyu ilave etmelisiniz. Suyu saat yönünün tersinde olacak şekilde eklemelisiniz. Ardından 30-40 saniye beklemeniz gerekir.
  • Baloncuklar oluşunca kalan suyu da eklemelisiniz.
  • V60 demleme süresi yani yaklaşık üç dakika sonunda kahveniz hazır olur.

V60 İle Kahve Yapmanın Püf Noktaları

V60 demleme yöntemi ile kahvenizi hazırlarken belli detaylara dikkat etmelisiniz. Özellikle suyu bir anda eklememek önemlidir. İlk olarak suyun 50 ml kadarını kahveye ilave etmelisiniz. Ardından kalan kısmı eklemeniz gerekir. Kahvenin tam olarak demlenmesi için üç dakika boyunca beklemelisiniz. Kahvenizin öğütülme derecesi de önemlidir. Orta seviyede öğütülmüş bir kahve kullanarak en iyi lezzeti elde edebilirsiniz. Suyu kaynar kaynamaz kahveyle buluşturmak da asla doğru değil. 90-96°C sıcaklık seviyesine gelene kadar suyun soğumasını beklemelisiniz. Isı ölçer kullanarak ideal sıcaklığı kolayca tespit edebilirsiniz.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir