Türk Kahvesi Çeşitleri

Sütlü Türk Kahvesi

Klasik tadına çok alışık görünsek de, Türk kahvesi çeşitleri oldukça fazladır. Standart Türk kahvesi yerine birbirinden enfes tatlara sahip bu kahve çeşitlerini deneyerek damak zevkinizi taçlandırabilirsiniz. Geleneksel bir lezzet olan bu kahve türü farklı tatlarla harmanlandığında hiç şüphesiz ki ortaya enfes lezzetler ortaya çıkar.

Pek çok kahveye pişirilerek hazırlanması ile fark atan Türk kahvesi, hem kokusu hem de lezzeti ile kültürümüzde önemli bir yere sahiptir. Kendine has fincanlarda ikram edilmesi de bu kahveyi ayrıcalıklı hale getirir. İçeriğimizin devamında severek tükettiğimiz Türk kahvesinin çeşitlerini inceleyebilirsiniz.

Türk Kahvesi Çeşitlerinde Enfes Tatlar

Türk kahvesi çeşitleri enfes tatlar sunarak her damak zevkine sahip kişiye hitap etmeyi başarır. Hangi kahve hangi aromada ve hangisi hakiki Türk kahvesinin yerini tutuyor, bu detayları içeriğimizin devamında öğrenebilirsiniz.

1-    Sütlü Türk Kahvesi

Sütlü Türk Kahvesi
Sütlü Türk Kahvesi

Sütlü Türk kahvesi, pek çok kişinin bildiği ve severek tükettiği lezzetler arasında yer alır. Eğer klasik Türk kahvesinin tadını çok sert buluyorsanız kahvenizi sütle pişirebilir ya da sütlü kahve paketini deneyebilirsiniz.

2-    Menengiç Kahvesi

Menengiç kahvesi, yabani Antep fıstığı ağacı olan Menengiç ağacı meyvelerinden elde edilir. Bu kahve çeşidi kafein içermez ve su ile hazırlandığı gibi sütle de hazırlanabilir.

3-    Dibek Kahvesi

Dibek kahvesi, Osmanlı kahvesi olarak da bilinir. Bu kahve tadı ile bambaşka enfes bir lezzete sahiptir. Klasik Türk kahvesi öğütme şekillerinden biri olan bu kahve çeşidi taş veya tahtadan yapılmış dibek denen havanlarda öğütülerek yapılır. Diğer Türk kahvesi çeşitlerine nazaran daha yumuşak ve içerdiği baharatlardan ötürü daha yoğun bir lezzete sahiptir.

4-    Mırra Kahvesi

Mırra Kahvesi
Mırra Kahvesi

Arapça dilinde ‘acı’ anlamına gelen mırra, Güneydoğu Anadolu bölgesinde son derece popülerdir. Klasik Türk kahvesinden farkı, kahvenin birkaç kez demlenerek üretilmesidir. Alışık olduğunuz Türk kahvesinden çok daha sert bir lezzete sahiptir. Küçük ve kulpsuz fincanlar ile ikram edilen bu kahve çeşidi, şekersiz bir şekilde tüketilir. Ancak arzu ederseniz tat vermek için kakule ilave edebilirsiniz. Bu da oldukça ilginç ve lezzetli bir deneyim sunar.

5-    Damla Sakızlı Türk Kahvesi

Damla sakızlı Türk kahvesi, kendine has kokusu ve lezzeti ile bilinir. Bu kahve türü klasik kahveden lezzet açısından farklı olsa da pişirilme yöntemi aynı şeklidedir. Damla sakızlı Türk kahvesini sitemizden satın alarak en iyi şekilde tüketebilir, bambaşka bir lezzet keşfedebilirsiniz.

6-    Kervansaray Kahvesi

Adıyaman’a ait olan bu kervansaray kahvesi, son derece faydalı bir kahvedir. İçerisinde bulunan maddeler arasında kahve, çikolata, krema, salep, keçiboynuzu, kahve, menengiç kahve gibi aromalar içerir. Eğer klasik kahve size ağır geliyorsa bu kahveyi tercih edebilirsiniz.

7-    Tatar Kahvesi

Türk kahvesini genelde yemekten sonra içmeye alışığızdır. Ancak Tatar usulüne göre üretilen bu kahve çeşidi yemeklerden önce üzerine iki tatlı kaşığı kaymak eklenerek tüketilir.

8-    Hatay Kahvesi

Hatay Kahvesi, çifte kavrulmuş kahve çekirdeği kullanılarak üretilir. Bu kahve türü, klasik Türk kahvesine nazaran daha sert ve koyu renklidir. İki kez kavrulmuş olduğundan dolayı koku bakımından da daha yoğundur.

9-    Süvari Kahve

Süvari kahve, bir diğer adı ile tarsusi kahve, Türk kahvesi çeşitlerinden en şık ve en dikkat çekici sunuma sahip kahve türüdür. Çünkü Türk kahvesi fincanı yerine, ince belli çay bardakları kullanılır. Normal kahveye nazaran daha az köpüklü olan bu kahve çeşidi, en çok Egeliler tarafından tercih edilir.

10-   Kül Kahvesi

Kül kahvesi, mangal keyfi olarak bilinir ve bakır cezvenin, mangal ya da köz üstünde pişirilmesi sonucu elde edilir. Özellikle piknik ve mesire alanlarında kişilerin severek tercih ettiği bir kahve türüdür.

Türk Kahvesi Çeşitlerinin Faydaları

Türk kahvesi çeşitleri neredeyse her derde devadır. Zihinsel ve fiziksel olarak fayda gösteren Türk kahvesi, bilinci ve uykuyu açması ile bilinir. Algıları güçlendiren ve enerji kaybını önleyen Türk kahvesi türleri çok daha hızlı yağ yakmaya yardımcı olur. Aynı zamanda Alzheimer hastalığının yanı sıra Parkinson hastalığının da önüne geçer. Siz de pek çok faydası bulunan Türk kahvesini ve ona ait tüm çeşitleri sitemiz üzerinden güvenle temin edebilirsiniz.

Kahveni Seç Modunu Yakala!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir