Bayrama Özel Kahve Tarifleri

Bayrama Özel Kahve Tarifleri

Bayramın keyfini çıkarmanın en güzel yollarından biri sevdikleriniz ile beraber içebileceğiniz kahvelerdir. Bayrama özel kahve tarifleri ile sevdiklerinize son derece lezzetli kahveler yapabilirsiniz. Misafirlerinizi etkileyecek pratik tariflerden, evde kolay bir şekilde yapabileceğiniz özel kahve çeşitlerine kadar pek çok farklı seçenek bulunur.

Bayram sevdiklerinizle beraber vakit geçirdiğiniz ve mutluluğun tadını çıkardığınız özel anlardır. Bu anlamlı günlerin çok daha özel olmasını istiyorsanız farklı kahveler ile taçlandırabilirsiniz. Sıcak bir kahvenin yanında sevdikleriniz ile paylaşacağınız anıların tadını çıkarmanız mümkün olur.

Bayrama Özel Kahve Tarifleri
Bayrama Özel Kahve Tarifleri

Bayrama Özel Birbirinden Lezzetli Kahve Tarifleri

Portakallı Türk kahvesi, bayrama özel kahve tarifleri arasında en çok tercih edilenlerden biridir. Cezveye kaç kişilik yapılacağına bağlı olarak su eklenir. Üzerine isteğe bağlı olarak şeker eklenebilir. Cezve ocağa alındıktan sonra kısık ateşte bir süre kaynamaya bırakılır. Portakal rendesi eklenerek bir süre karıştırılır. Kahve köpürene kadar kaynatıldıktan sonra cezve ocaktan alınır ve fincanlara boşaltılır.

Fındıklı latte sıklıkla tercih edilen kahve çeşitlerinden biridir. Bunun için öncelikle bir tencerede sütün orta ateşte ısıtılması gerekir. Süt kaynamaya başlamadan içerisine fındık ezmesi eklenir. Fındık ezmesi eriyene kadar süt ısıtılmaya devam edilir. Karışımın içerisine fındık tozu ile şeker de eklenir. Bu karışım kahve ile birleştirilerek isteğe bağlı üzerine köpük ya da krema eklenir. Üzeri karamel sosu ile de süslenebilir.

Lezzetli Kahveler ile Sevdiklerinize Hoş Anlar Yaşatın

Fıstıklı latte bayrama özel kahve tarifleri içerisinde lezzeti ile bilinir. Bunun için bir tencere içerisinde süt ısıtılır. Isınan sütün içerisine Antep fıstığı ezmesi eklenerek eriyene kadar karıştırma işlemi yapılır. İsteğe bağlı olarak karışıma fıstık tozu ya da şeker eklenir. Bu karışım kahve ile birleştirilerek isteğe bağlı olarak krema ya da köpük ile servis edilebilir.

Hindistan cevizli soğuk latte yapmak için kahve, şeker, su, süt ve Hindistan cevizi sütü blender içine eklenerek karıştırılır. Sonrasında hazırlanan karışım bir bardak içine alınır. Yarım su bardağı Hindistan cevizi sütü süt köpürtücü ile köpürtülür. Ardından üzerine Hindistan cevizi tozu eklenerek servis edilir.

Beyaz çikolatalı mocha için süt orta ateşte ısıtılır. Isınan süt içine beyaz çikolata eklenerek eriyene kadar karıştırma işlemi gerçekleştirilir. Karışıma sonrasında vanilya özütü eklenir. Bu karışım içerisine kahve de eklenir. İsteğe göre bu karışımın üzerine çırpılmış krema ya da köpük eklenir. Kahveyi süslemek için rendelenmiş beyaz çikolata ile çikolata sosu tercih edilebilir.

Tarçınlı Türk kahvesi için cezve içerisine su eklenir. Kahveye isteğe bağlı olarak şeker de eklenebilir. Sonrasında toz tarçın da eklenerek karıştırılır. Cezve ocağa alınarak kısık ateşte kaynamaya bırakılır. Bu aşamada karışımın sürekli olarak karıştırılmamasına dikkat edilmelidir. Aksi halde tarçın aromasının kaybedilmesi durumları söz konusu olabilir. Kahve köpürene kadar kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır ve sonrasında fincanlara boşaltılır.

Bayrama Özel Kahve Tarifleri
Bayrama Özel Kahve Tarifleri

Bayram Kahvesi Nasıl Hazırlanır?

Bayrama özel kahve tarifleri arasında klasik Türk kahvesi en çok tercih edilenlerden biridir. Türk kahvesi hazırlamak için öncelikle kaç kişilik yapılacaksa cezveye o kadar su eklenir. Kahvenin lezzetli olması için taze çekilmiş olması son derece önemli bir konudur. Uzun süre beklemiş ya da ağzı açık kaldığı için rutubetlenmiş kahveler lezzetli olmaz. Ardından cezve içerisine isteğe bağlı olarak şeker eklenir ve ateşe vermeden iyice karıştırılır. Sonrasında kahve kısık ateşte kaynamaya bırakılır. Kaynamasının ardından fincanlara pay edilerek servis edilir. Bayramlarınızı güzelleştirecek tüm kahve seçeneklerini sitemizden uygun fiyatlara satın alabilirsiniz. Kahveni seç, modunu yakala!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir