Ofiste Kahve Demleme Yöntemleri Nelerdir?

ofiste kahve demleme yöntemleri

Ofiste kahve demleme yöntemleri bilmek o kadar faydalı ki anlatması güç! Sabah erkenden uykulu gözlerle bilgisayara bakarken ya da mesai bitimine doğru yorgunluğunuzun zirveye çıktığı anda bir kahve hiç de fena olmaz, ne dersiniz? Eğer cevabınız evetse en hızlı şekilde en lezzetli kahveye ulaşmanızı sağlayacak yöntemleri öğrenmelisiniz. Kahve demlemek için yeterince vakit ayırabilecekseniz geleneksel ekipmanları kullanmak iyi bir fikir olabilir. Ancak çok vaktiniz yoksa otomatik makineler hızlı bir şekilde lezzetli bir kahveye ulaşmanızı sağlar.

Ofisinizde kahve demlemeye kalktığınız anda çok fazla ortakçınız olabilir. Bu nedenle kahve demleme ekipmanının kaç kişilik bir kapasiteye sahip olduğuna dikkat etmelisiniz. Böylece ofiste hep beraber kahve keyfi yapabilirsiniz.

Filtre Kahve Makinesi ile Ofiste Kahve Demleme

Ofiste kahve demleme yöntemleri arasında en popüler seçeneklerden biri filtre kahve makinesi kullanmaktır. Klasik ekipmanlardaki uzun bekleme süreleri için vaktiniz yoksa filtre kahve makinesi kullanabilirsiniz. Filtre kahve makinesine uygun miktarda kahve ve su koymak yeterlidir. Ayrıca birkaç dakika içinde içeceğiniz hazır olur.

ofiste kahve demleme yöntemleri
ofiste kahve demleme yöntemleri

French Press İle Ofiste Kahve Demleme

Bir fincanlık kahve için iki tatlı kaşığı kahve kullanmanız yeterlidir. Ofiste kahve demleme yöntemlerinden bir diğeri french press ile demlemedir. French press ile demleme için ilk olarak ısıtma yapmalısınız. Sıcak su ile french pressi ısıtmalı ve ardından suyu dökmelisiniz. Bir fincan için iki tatlı kaşığı kahve yeterlidir. İlk olarak kahveyi koymalı ve üzerine suyu ekleyip 4-5 dakika beklemelisiniz.

V60 İle Demleme

V60 ile demleme yaparak lezzetli bir kahve hazırlamanız mümkündür. İlk olarak filtre içine kahveyi eklemelisiniz. Çiçeklenme için sıcak suyun bir miktarını kahve üzerine dökmelisiniz. Kalan suyu eklemek için 45 saniye beklemek gerekir. Suyu dairesel hareketlerle ve yavaş bir biçimde ilave etmelisiniz. Eğer kahveniz orta kalınlıkta ise yumuşak içimli bir içecek elde edersiniz. Ancak ince çekilmiş kahve kullanırsanız sert bir tatla karşılaşırsınız. Sizin için en ideal lezzeti sunan V60 modellerini, kahvemod.com’ da bulabilirsiniz.

Chemex İle Demleme

Ofiste kahve demleme yöntemlerinden biri chemex kullanmaktır. Chemex ile demleme yapmak için ilk olarak filtre kâğıdını yerleştirmeniz ve ardından ıslatmanız gerekir. Böylece kâğıt tadı oluşmasını engelleyebilirsiniz. Chemex için orta ayardan biraz daha kalın öğütülmüş kahve kullanmalısınız. Chemexte de V60’ daki gibi kahvenin üzerine suyu ekledikten sonra bir süre beklemek gerekir. Ardından kahve üzerinde baloncuklar oluştuktan sonra kalan suyu da ekleyebilirsiniz. Lezzetli kahve damlaları filtreden geçerek süzülmektedir ve pürüzsüz bir kıvam ortaya çıkmaktadır. Kaliteli chemex modellerini kahvemod.com’ da bulabilirsiniz.

Ofiste Kahve Demlemenin Püf Notaları

Ofiste kahve demleme yöntemleri ancak doğru biçimde uygulandığında sizi mutlu edecek sonuçlar ortaya çıkar. Şu detaylara dikkat ederek ofiste kahve keyfinin tadını doyasıya çıkarabilirsiniz:

  • İdeal kahve-su oranını sağlamak en önemli detaylardan biridir. 15 gram su için bir gram kahve en ideal orandır. Örneğin 2,5 yemek kaşığı kahve için 180 ml su kullanabilirsiniz.
  • Kahvenizin hemen soğumasını istemiyorsanız kupanızı önceden ısıtmalısınız.
  • Damak tadınız için en uygun demleme tekniğini seçmek keyfinizi artırır.
  • Ekipmanları yeterli biçimde temizlemediğiniz takdirde koku sorunuyla karşılaşırsınız. Bu nedenle temizliğe azami seviyede dikkat etmelisiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir